opony letnie - co myślicie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• dudek_t
    odpowiedział(a)
    Też tego nie rozumiem. 4,8mm po 80000km :twisted:

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez b-bar01
    dodam jeszcze iż Yokohama po 9 sezonach i przejechaniu ok 80 tyś km, przy wskaźniku TREADWEAR 300 miała jeszcze ok 4,8 mm bieżnika.
    kur..ludzie jak wy to robicie.. :?:
    nie hamujecie , nie przyśpieszacie.. :?:

Zostaw komentarz:

• b-bar01
    odpowiedział(a)
    dorzucę dodatkowe oznaczenia UTQG:
    Yokohama - 300/A/A
    PrestoHP - 220/A/A

dodam jeszcze iż Yokohama po 9 sezonach i przejechaniu ok 80 tyś km, przy wskaźniku TREADWEAR 300 miała jeszcze ok 4,8 mm bieżnika.

Zamieszczone przez adaś
    A jak wrażenia z jazdy na nich?
    niedługo czeka mnie jazda W-wa - Augustów via Wieliczka to wtedy coś napiszę

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez b-bar01
    wyprodukowane we... Francji
    zgadza się tak mają w opisie

Zostaw komentarz:

• adaś
    odpowiedział(a)
    Ja z tego samego powodu niedawno wywaliłem 10 letnie Continentale w Lupo z kupą mięsa. Założyłem Nokian Line i jest dużo lepiej. Nawet drganie kiery powyżej 110 ustało, co oznacza, że jedna z poprzednich opon była walnięta, a ja myślałem, że to felga.

Debica z Francji...dobre. A jak wrażenia z jazdy na nich?

Zostaw komentarz:

• b-bar01
    odpowiedział(a)
    Powtórka z rozrywki, po 9 sezonach Yokohama A.drive AA01 :!: zrobiła się twarda i po deszczu zaczyna się lekko ślizgać. Spodziewałem się tego, dokładnie to samo stało się w lutym z zimowymi Falkenami Eurowinter datowanymi na 2006.
    Zamiast Yokohamy założone z ciekawości Dębica Presto HP z oznaczeniami C/C/67dB wyprodukowane we... Francji :shock:

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Tjaaa i dlatego mam 3 m-ce przerwy w jeżdżeniu?
    Po prostu jeżdże jak Jenson Button :wink:

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_
    Wyjdzie, że jak emeryt jeżdżę
    a nie jest tak

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Mam je od nowości na aucie od stycznia 2013. Na blacie niecałe 55 kkm , na zime idzie zima. Mierzyłem parę z tą co mi "siadła"- z 1 osi i tyle wyszło....
    Ale nie wiem ile maja nówki.
    Co zmiana przekładka przód tył.
    Wyjdzie, że jak emeryt jeżdżę :shock:
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    hankooki nieźle wytrzymują ścieranie , ale po 30 tyś tylko niecałe 2mm...hmm.. :?
    generalnie opona spoko , coraz więcej się jej sprzedaje.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Ta nowa na prawe przednie kolo dac, bo mi w kazdym przednio napedowym aucie ta pierwsza sie konczy :twisted:

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Dlaczego mija się z celem? W moim przypadku?
    Wczoraj mierzyłem swoje i mam mocne 6 mm bieżnika..... A ile mają nowe? 8mm? 9 mm? Pytam bo nie wiem w hamkokach ile jest
    Tyle tj 6 mm mają niejedne nowe zwłaszcza budżety ale i lepszych marek nawet (niedużo więcej).
    Ostatecznie kupiłem budżety do drugiego auta a tu dokupić zamierzam jedną - tą co mi padła.
    Hankoków ostatecznie w drugim aucie nie wykorzystam - profil. Stąd taka decyzja aby dokupić i dojechać obecny komplet bo nie jest zły.
    Przekopałem kilka tematów na różnych forach i ku mojemu zaskoczeniu ludzie hankoki chwalą te konkretnie moja jak i zimowe ( a ja myśłałem, że to szmaty bo są wg mnie głośne - tzn wrażliwe "akustycznie" na rodzaj/ziarnistość asfaltu)
    Skoro mam wyrzucić extra tysiaka i mieć prawie to samo ...jaki sens? Zostają

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Wymiana jednej opony zupełnie mija się z celem wg mnie.
    w tym wypadku - mam nadzieję że o to ci chodzi

Zostaw komentarz:

• jareckib
    odpowiedział(a)
    Wymiana jednej opony zupełnie mija się z celem wg mnie.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Alonzo_, po 30tys na pewno nie masz już połowy bieżnika więc wymiana 1 opony raczej nie wchodzi w rachubę. efficente jest dość fajny.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Cześć.
    Poratujcie wiedzą.
    Przeczytałem troche stron wstecz i widze że niektórzy dobrze wypowiadają się o hankookach K425 91H (kinergy eco)
    Odkładając "naklejki" i testy/wałki ADACa chciałbym spytać -jak z nimi jest na tle konkurencji?
    HANKOOK K425 91H vs. Dunlopy Blueresponsy vs. Goodyear Efficientgrip w rozmiarze 205/60/16
    Ktoś testował te 3 i ma jakies porównanie?
    Jazda hmmm nie sportowa ale i nie za spokojna.
    Ale wążny jest aby była cicha i komfortowa no i wiadomo..... długowieczna, zaj&$ista trakcja, idealne w wode i ogólnie rewelacja :wink: Nie ma cudu w tej klasie - zdaje sobie sprawę. Podobnie jak zdaje sobie sprawę, że "ekosreko" opony nie kleją się idealnie. Mają swoje wady. Ale jak one wyglądają w Dunlopach i GY w odniesieniu do hankooka?
    Dlaczego pytam? Bo pisza niektórzy z Was że hankook jest całkiem całkiem. Czy jest sens zamieniać hankooka na którąś z wymienionych?
    ( 1 szt mi padła a reszta jest OK i są w ładnym stanie (ok 25-30kkm) i zastanawiam się czy zmieniać je na inne czy dokupić 1 i zostawić co jest. )

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    błąd , w zbliżonej cenie masz hankooka , uniroyala , klebera.

Zostaw komentarz:

• plicha
    odpowiedział(a)
    no i właśnie zamówiłem standardowe 205/55/16 barumy bravuris 3

Zostaw komentarz:

• Klima
    odpowiedział(a)
    Ocierać nie będzie, ale na 6,5" będzie się "wylewać" z felgi.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    nie będzie ocierać.

Zostaw komentarz:

• plicha
    odpowiedział(a)
    Miał ktoś z Was opony 225/50/16. Jako zamiennik idealnie zamieniają się z 205/55/16. Nigdzie nie mogę znaleźć kogoś kto miał taką konfigurację na feldze o szerokości 6,5.
    Opony 2 cm szersze tylko pytanie czy nic nie ociera. Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie.

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    Dorzucę jeszcze o CPC5 jedno zdanie. Pomimo rantu ochronnego na felgę wygląda trochę "balonowato". Porównuję z innymi i zauważam, że jak jest rant to bok opony "licuje" pionowo z felgą a tutaj jest wyraźne wybrzuszenie od ciężaru samochodu. Uprzedzę sugestie - ciśnienie przód i tył są prawidłowe. Taki mają wygląd. Ale to szczegół. Wolę to niż hałas GY Hydragrip

Zostaw komentarz:

• samtech84
    odpowiedział(a)
    U mnie z nokianami zero problemu, a już 2 komplet.

Zostaw komentarz:

• SeBuŚ
    odpowiedział(a)
    kurcze pierwszy raz słyszę takie problemy z Nokianami.......................

Zostaw komentarz:

• Hubee
    odpowiedział(a)
    Czyli dobrze, ze nie wzialem zLine... :P

Zostaw komentarz:

Pracuję...