opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
kur..ludzie jak wy to robicie.. :?:Zamieszczone przez b-bar01dodam jeszcze iż Yokohama po 9 sezonach i przejechaniu ok 80 tyś km, przy wskaźniku TREADWEAR 300 miała jeszcze ok 4,8 mm bieżnika.
nie hamujecie , nie przyśpieszacie.. :?:
Zostaw komentarz:
-
-
dorzucę dodatkowe oznaczenia UTQG:
Yokohama - 300/A/A
PrestoHP - 220/A/A
dodam jeszcze iż Yokohama po 9 sezonach i przejechaniu ok 80 tyś km, przy wskaźniku TREADWEAR 300 miała jeszcze ok 4,8 mm bieżnika.
niedługo czeka mnie jazda W-wa - Augustów via Wieliczka to wtedy coś napiszęZamieszczone przez adaśA jak wrażenia z jazdy na nich?
Zostaw komentarz:
-
-
zgadza się tak mają w opisieZamieszczone przez b-bar01wyprodukowane we... Francji
Zostaw komentarz:
-
-
Ja z tego samego powodu niedawno wywaliłem 10 letnie Continentale w Lupo z kupą mięsa. Założyłem Nokian Line i jest dużo lepiej. Nawet drganie kiery powyżej 110 ustało, co oznacza, że jedna z poprzednich opon była walnięta, a ja myślałem, że to felga.
Debica z Francji...dobre. A jak wrażenia z jazdy na nich?
Zostaw komentarz:
-
-
Powtórka z rozrywki, po 9 sezonach Yokohama A.drive AA01 :!: zrobiła się twarda i po deszczu zaczyna się lekko ślizgać. Spodziewałem się tego, dokładnie to samo stało się w lutym z zimowymi Falkenami Eurowinter datowanymi na 2006.
Zamiast Yokohamy założone z ciekawości Dębica Presto HP z oznaczeniami C/C/67dB wyprodukowane we... Francji :shock:
Zostaw komentarz:
-
-
Tjaaa i dlatego mam 3 m-ce przerwy w jeżdżeniu?
Po prostu jeżdże jak Jenson Button :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
a nie jest takZamieszczone przez Alonzo_Wyjdzie, że jak emeryt jeżdżę
Zostaw komentarz:
-
-
Mam je od nowości na aucie od stycznia 2013. Na blacie niecałe 55 kkm , na zime idzie zima. Mierzyłem parę z tą co mi "siadła"- z 1 osi i tyle wyszło....
Ale nie wiem ile maja nówki.
Co zmiana przekładka przód tył.
Wyjdzie, że jak emeryt jeżdżę :shock:Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
hankooki nieźle wytrzymują ścieranie , ale po 30 tyś tylko niecałe 2mm...hmm.. :?
generalnie opona spoko , coraz więcej się jej sprzedaje.
Zostaw komentarz:
-
-
Ta nowa na prawe przednie kolo dac, bo mi w kazdym przednio napedowym aucie ta pierwsza sie konczy :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Dlaczego mija się z celem? W moim przypadku?
Wczoraj mierzyłem swoje i mam mocne 6 mm bieżnika..... A ile mają nowe? 8mm? 9 mm? Pytam bo nie wiem w hamkokach ile jest
Tyle tj 6 mm mają niejedne nowe zwłaszcza budżety ale i lepszych marek nawet (niedużo więcej).
Ostatecznie kupiłem budżety do drugiego auta a tu dokupić zamierzam jedną - tą co mi padła.
Hankoków ostatecznie w drugim aucie nie wykorzystam - profil. Stąd taka decyzja aby dokupić i dojechać obecny komplet bo nie jest zły.
Przekopałem kilka tematów na różnych forach i ku mojemu zaskoczeniu ludzie hankoki chwalą te konkretnie moja jak i zimowe ( a ja myśłałem, że to szmaty bo są wg mnie głośne - tzn wrażliwe "akustycznie" na rodzaj/ziarnistość asfaltu)
Skoro mam wyrzucić extra tysiaka i mieć prawie to samo ...jaki sens? Zostają
Zostaw komentarz:
-
-
w tym wypadku - mam nadzieję że o to ci chodziWymiana jednej opony zupełnie mija się z celem wg mnie.
Zostaw komentarz:
-
-
Alonzo_, po 30tys na pewno nie masz już połowy bieżnika więc wymiana 1 opony raczej nie wchodzi w rachubę. efficente jest dość fajny.
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć.
Poratujcie wiedzą.
Przeczytałem troche stron wstecz i widze że niektórzy dobrze wypowiadają się o hankookach K425 91H (kinergy eco)
Odkładając "naklejki" i testy/wałki ADACa chciałbym spytać -jak z nimi jest na tle konkurencji?
HANKOOK K425 91H vs. Dunlopy Blueresponsy vs. Goodyear Efficientgrip w rozmiarze 205/60/16
Ktoś testował te 3 i ma jakies porównanie?
Jazda hmmm nie sportowa ale i nie za spokojna.
Ale wążny jest aby była cicha i komfortowa no i wiadomo..... długowieczna, zaj&$ista trakcja, idealne w wode i ogólnie rewelacja :wink: Nie ma cudu w tej klasie - zdaje sobie sprawę. Podobnie jak zdaje sobie sprawę, że "ekosreko" opony nie kleją się idealnie. Mają swoje wady. Ale jak one wyglądają w Dunlopach i GY w odniesieniu do hankooka?
Dlaczego pytam? Bo pisza niektórzy z Was że hankook jest całkiem całkiem. Czy jest sens zamieniać hankooka na którąś z wymienionych?
( 1 szt mi padła a reszta jest OK i są w ładnym stanie (ok 25-30kkm) i zastanawiam się czy zmieniać je na inne czy dokupić 1 i zostawić co jest. )
Zostaw komentarz:
-
-
błąd , w zbliżonej cenie masz hankooka , uniroyala , klebera.
Zostaw komentarz:
-
-
no i właśnie zamówiłem standardowe 205/55/16 barumy bravuris 3
Zostaw komentarz:
-
-
Ocierać nie będzie, ale na 6,5" będzie się "wylewać" z felgi.
Zostaw komentarz:
-
-
Miał ktoś z Was opony 225/50/16. Jako zamiennik idealnie zamieniają się z 205/55/16. Nigdzie nie mogę znaleźć kogoś kto miał taką konfigurację na feldze o szerokości 6,5.
Opony 2 cm szersze tylko pytanie czy nic nie ociera. Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie.
Zostaw komentarz:
-
-
Dorzucę jeszcze o CPC5 jedno zdanie. Pomimo rantu ochronnego na felgę wygląda trochę "balonowato". Porównuję z innymi i zauważam, że jak jest rant to bok opony "licuje" pionowo z felgą a tutaj jest wyraźne wybrzuszenie od ciężaru samochodu. Uprzedzę sugestie - ciśnienie przód i tył są prawidłowe. Taki mają wygląd. Ale to szczegół. Wolę to niż hałas GY Hydragrip
Zostaw komentarz:
-
-
kurcze pierwszy raz słyszę takie problemy z Nokianami.......................
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: